Sposób przygotowania:
Lasagne ryżowa
Wysmarować naczynie żaroodporne masłem/margaryną. Na spodzie wyłożyć ryż ( musi być zimny ). Na samym spodzie kładziemy cebulę pokrojoną w bardzo drobną kostkę, następnie fetę pokrojoną w kostkę, kukurydzę ( 1/2 opakowania) i pieczarki, posypujemy łyżką majeranku.
Na to kładziemy kolejną warstwę ryżu ( ostatnią ). Sypiemy 1/2 szczypiorku, majerankiem, obieramy marchew i pietruchę i za pomocą obieraczki strugamy oba warzywka wprost na szczypior.
Łączymy 1/2 śmietany z 1/2koncentratem i 1/2 mleka i przykrywamy pastą warstwę.
Na to sypiemy szczypior i trzemy ser i przykrywamy całość. Na to lejemy resztę pasty pomidorowej i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 180*C ok 30-40 min
Smacznego
Na to kładziemy kolejną warstwę ryżu ( ostatnią ). Sypiemy 1/2 szczypiorku, majerankiem, obieramy marchew i pietruchę i za pomocą obieraczki strugamy oba warzywka wprost na szczypior.
Łączymy 1/2 śmietany z 1/2koncentratem i 1/2 mleka i przykrywamy pastą warstwę.
Na to sypiemy szczypior i trzemy ser i przykrywamy całość. Na to lejemy resztę pasty pomidorowej i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 180*C ok 30-40 min
Smacznego