Sposób przygotowania:
Letnia sałatka z kurkami
Podane składniki na sos z rukoli zmiksować. Przygotować sos balsamiczny. Rozpuścić cukier na patelni i lekko skarmelizować. Wlać ocet i gotować na małym ogniu do zgęstnienia sosu. Umyć sałaty, osuszyć, porwać na kawałki i wymieszać. Oczyścić grzyby, umyć, zblanszować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, obrany czosnek drobno posiekać. Rozpuścić masło, dodać grzyby, cebulę, czosnek, wlać wino i wsypać posiekany koperek. Rozpuścić masło, dodać grzyby, cebulę, czosnek, wlać wino i wsypać posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić, skropić oliwą i upiec w piekarniku lub na grillu. Posolić, skropić sokiem z cytryny. Sałaty wymieszać z częścią soku z rukoli, obłożyć kurkami, awokado, kawałkami papryki, polać wokół pozostałym sosem z rukoli i skropić sosem balsamicznym. Podawać ze świeżym pieczywem.