sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Marynowane bakłażany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Marynowane bakłażany

Składniki:

Marynowane bakłażany

 

Sposób przygotowania:

Marynowane bakłażany
Bakłażany obrać i pokroić w kostkę wielkości ok. 2 cm. Osolić i odstawić na godzinę. Później lekko odcisnąć i osuszyć. Wykonanie sosu: Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, dodać bakłażany i dokładnie przesmażyć. Zalać białym winem i gotować, aż będą miękkie, ale pozostaną kruche. Dodać obrane posiekane pomidory, kapary oraz drobno pokrojone oliwki i dogotować. Przyprawić przyprawami, czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego