Sposób przygotowania:
Marynowany dorsz smażony w panierce
Oliwę wymieszać z przyprawami (liścia laurowego pokruszyć). Rybkę jeśli mamy mrożoną rozmrozić, jeśli świeżą umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdego fileta przekroić na połowę. Cebulkę obrać i pokroić w plastry. Rybę zanurzać w marynacie i układać w miseczce, pomiędzy kawałkami ryby układać plastry cebuli. Resztą marynaty zalać rybę, przykryć miskę. Odstawić na 12 godzin do lodówki, co jakiś czasem obracając rybkę. Po tym czasie odrzucić cebulkę oraz liście laurowe i ziela angielskie a rybę opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć rybkę z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.