Sposób przygotowania:
Mazurek kajmakowy msewki.
Utrzeć miękkie masło na jednolitą masę,dodać cukier i utrzeć do białości. Dodawać po 1 jajku a następnie partiami mąkę z proszkiem (ciasto będzie dość gęste). Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy o śr. ok. 25cm. Piec ok.25 minut w temp. 160 stopni. Ostudzić (lepiej upiec dzień wcześniej). Zimne ciasto przekroić na 2 warstwy. Masło na masę utrzeć,dodawać po 1 łyżce masy krówkowej i mieszać 9ja ucierałam drewnianą pałką). Połowę masy rozsmarować na pierwszej warstwie ciasta, pozostałą na wierzchu. Ozdobić owocami.
Ja namoczyłam w ciepłej wodzie oddzielnie morele i żurawinę.Morele pokroiłam w kostkę,podobnie owoc kiwi obrany ze skórki.Gruszkę ostrugałam,usunęłam gniazda nasienne i ćwiartki obgotowałam ok.2-3 minuty w małej ilości wody z sokiem cytrynowym i cukrem.Następnie także pokroiłam w kostkę. Z owoców ułożyć dowolną dekorację (ja zrobiłam kurczaczka na łączce). Gotową polewę do tortów zrobiłam zgodnie z instrukcją,polałam gotową dekorację 9zapobiega to wysuszeniu i puszczaniu soku przez owoce.Na nie zastygniętą jeszcze polewę przykleiłam kilka jajeczek z czekolady.Wstawiłam do lodówki na noc.
Ja namoczyłam w ciepłej wodzie oddzielnie morele i żurawinę.Morele pokroiłam w kostkę,podobnie owoc kiwi obrany ze skórki.Gruszkę ostrugałam,usunęłam gniazda nasienne i ćwiartki obgotowałam ok.2-3 minuty w małej ilości wody z sokiem cytrynowym i cukrem.Następnie także pokroiłam w kostkę. Z owoców ułożyć dowolną dekorację (ja zrobiłam kurczaczka na łączce). Gotową polewę do tortów zrobiłam zgodnie z instrukcją,polałam gotową dekorację 9zapobiega to wysuszeniu i puszczaniu soku przez owoce.Na nie zastygniętą jeszcze polewę przykleiłam kilka jajeczek z czekolady.Wstawiłam do lodówki na noc.
Sarenka
bernika
luna
Natala1210
Henia
Smakowita