Sposób przygotowania:
Mazurek orzechowo- kajmakowy
Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy posiekaną margarynę, śmietanę, cukier puder, przetarte przez sitko żółtka, proszek do pieczenia i orzechy. Całość siekamy i zagniatamy ciasto. Odstawiamy zawinięte w foliowy woreczek do lodówki na ok. 45 min. Po tym czasie wyciągamy, wałkujemy mały kawałek i wykrawamy foremką 4 zajączki, resztę wałkujemy na grubość ok 5mm, wykładamy spód blachy. Z pozostałości formujemy małe kuleczki i wylepiamy boki. Dziurkujemy widelcem. Odstawiamy raz jeszcze do schłodzenia na ok 15 min. Wstawiamy razem z zajączkami do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 30 min.Na wystudzony spód przygotowujemy masę: Margarynę ucieramy z kremem kajmakowym. Zajączki polewamy lukrem, całość dekorujemy czekoladą i migdałami- lub tak jak u mnie- czekoladowymi serduszkami. Możliwości do dekoracji jest tyle ile osób:) Każdy ma inne pomysły:)