majgrz11maja

majgrz11maja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 33]

Mega Muszle

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Makaron i ryż gotujemy na al dente , zaś soczewice zieloną na miętko.

Mega Muszle

Składniki:

Mega Muszle

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mega Muszle
Makaron i ryż po ugotowaniu odstawiamy by ostygł .Szpinak rozmrażamy , a następnie obsmażamy z soczewicą na maśle z dodatkiem posiekanego czosnku - sól do smaku- i odstawiamy do ostygnięcia .Teraz łączymy wszystkie składniki farszu i wypełniamy muszle.Gdy muszle są już nabrzmiałe farszem wkładamy do naczynia żaroodpornego i sporządzamy sos , następnie polewamy nasze muszelki i do piekarnika na ok.20min.w 175 C.Po wyjęciu z piekarnika posypujemy serem startym na drobnych oczkach.Ja osobiście lubię z dodatkiem keczupu który w składzie ma czosnek i pietruszkę. ŻYCZĘ SMACZNEGO