2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

Meksykańska tortilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne chrupiące naleśniki i ostre bogate w warzywa nadzienie ,czegóż chcieć więcej? szybko ,smacznie i fit...

Meksykańska tortilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Meksykańska tortilla

 

Sposób przygotowania:

Meksykańska tortilla
Naleśniki: Jajka ubić na pianę z solą połączyć z mlekiem,mąką ,dokładnie zmiksować do gęstego ciasta wlać wodę gazowaną ,dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 20 minut.Patelnię ceramiczną rozgrzać wlewać ciasto i smażyć naleśniki-ja smażyłam bez użycia tłuszczu-na patelni ceramicznej nie ma takiej potrzeby. Nadzienie: w rondelku rozpuścić masło dodać posiekaną cebulę oraz mrożoną mieszankę meksykańską Hortex dusić pod przykryciem 7 minut od czasu do czasu mieszając.Następnie dodać pokrojoną w cienkie paski cukinię doprawić do smaku solą pieprzem i ostrą papryką dusić jeszcze 3-4 minuty aż cukinia lekko zmięknie. Każdy naleśnik smarować ostrym ketchupem paprykowym,rozłożyć warzywne nadzienie ,złożyć lub zrolować,końce owinąć w folię aluminiową posypać po wierzchu startym serem żółtym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180*c około 5 minut aż ser się lekko stopi.Podawać od razu po przyrządzeniu udekorować prze podaniem listkami natki pietruszki . Smacznego!
Meksykańska tortilla
warzywa podduszamy w rondelku na masełku
Meksykańska tortilla
każdy naleśnik smarujemy ostrym ketchupem u mnie domowy
Meksykańska tortilla
układamy warzywa rolujemy zapiekamy z serem