agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

mielone w kremowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Miła odmiana dla zwykłego "mielonego" :)

mielone w kremowym sosie

Składniki:

mielone w kremowym sosie

 

Sposób przygotowania:

mielone w kremowym sosie
Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem , czosnkiem , żółtym tartym serem , odrobiną bułki tartej oraz solą i pieprzem . wstawić do lodówki na ok 30 minut..
Po tym czasie formować małe walce i obtaczać je w bułce tartej
Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym!) na złoty kolor.
W garnku przygotować sos biały , dodać pokrojone w plasterki pieczarki i 2 łyżki śmietany .
Usmażone mięso przełożyć do sosu i dusić razem przez około 20 minut

Smacznego :)