Sposób przygotowania:
mielone w kremowym sosie
Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem , czosnkiem , żółtym tartym serem , odrobiną bułki tartej oraz solą i pieprzem . wstawić do lodówki na ok 30 minut..
Po tym czasie formować małe walce i obtaczać je w bułce tartej
Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym!) na złoty kolor.
W garnku przygotować sos biały , dodać pokrojone w plasterki pieczarki i 2 łyżki śmietany .
Usmażone mięso przełożyć do sosu i dusić razem przez około 20 minut
Smacznego :)
Po tym czasie formować małe walce i obtaczać je w bułce tartej
Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym!) na złoty kolor.
W garnku przygotować sos biały , dodać pokrojone w plasterki pieczarki i 2 łyżki śmietany .
Usmażone mięso przełożyć do sosu i dusić razem przez około 20 minut
Smacznego :)