kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

mięso po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

najlepiej podawać cieple z ryżem.

mięso po wiejsku

Składniki:

mięso po wiejsku

 

 

 

Sposób przygotowania:

mięso po wiejsku
mięso pokroić w kostkę i ugotować z włoszczyzną, cebulą liściem laurowym i pieprzem.
mięso wyciągnąć posolić i usmażyć na oleju. oddzielnie na maśle poddusić pokrojone pieczarki. dodać do mięsa musztardę i pieczarki. doprawić czosnkiem i solą.
wymieszać i dusić na wolnym ogniu od czasu do czasu podlewając wywarem z warzyw. pod koniec oprószyć mąka dodać koncentrat śmietanę i natkę pietruszki wszystko zagotować. gotowe posypać startym owczym serem i przybrac pomidorem pokrojonym w kostkę.