Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka z cukinią i pieczarkami
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Do miseczki wlać olej z bazylią, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawę do gyrosa, zioła prowansalskie i przyprawę jarzynka, wymieszać. Włożyć pokrojony w kostkę filet z kurczaka, wymieszać i pozostawić przynajmniej na pół godziny. Następnie razem z marynatą wsypać na rozgrzaną patelnię, lekko zrumienić. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, podsmażyć przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wrzącej wody. Wsypać pieczarki z cebulą i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Śmietanę połączyć z odrobiną wody i sosem pieczeniowym, dodać do miękkiego mięsa, zagotować. Doprawić do smaku.