cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Mieszanka z resztek cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pomysł na spożytkowanie cielęciny

Mieszanka z resztek cielęciny

Składniki:

Mieszanka z resztek cielęciny

 

 

Sposób przygotowania:

Mieszanka z resztek cielęciny

Cielęcinę przepuścić przez maszynkę, ugotowane ziemniaki przetrzeć przez sito, śledzie obrać z ości i drobno posiekać, także jabłka, dodać 2 łyżki masła, żółtka, trochę utartej cebuli, śmietanę, kilka ziarenek ziela angielskiego, posolić, popieprzyć, dodać ubitą pianę z białek. Wszystko dobrze wymieszać na jednolitą masę, włożyć do wysmarowanego masłem rondla i osypanego tartą bułką, wstawić na pół godziny do gorącego piekarnika.