Sposób przygotowania:
Mieszany placek
Ciasto kruche: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem dodać margarynę, proszek do pieczenia, mąkę, amoniak i śmietanę i zrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Masa z jabłek: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Smażyć najpierw same a pod koniec dodać suchą galaretkę i smażyć jeszcze chwilę. Można dodać cukru do smaku. Masa z kokosem: Białka ubić z cukrem dodać wiórki kokosowe wymieszane z mąką i delikatnie wymieszać. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem dodać żółtka mąkę pszenną, proszek do pieczenia i olej.Wymieszać. Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem dodać żółtka mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem, orzechy i bułkę tartą. Wymieszać. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche- masa jabłkowa- masa kokosowa- łyżką układać kupkami na przemian ciasto biszkoptowe jasne i ciasto biszkoptowe orzechowe- ciasto kruche. Ciasto piec w całości około 40 minut w foremce 25/36 w 180 stopniach. Dowolnie dekorować.