Sposób przygotowania:
Mini gołąbeczki z kapusty pekińskiej
Twardy koniec kapusty odcinamy i ściągamy po jednym liściu. Następnie liście myjemy i parzymy w osolonym wrzątku około 2 minutki. Liście osączmy. Przygotowujemy farsz. Ryż płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu,a następnie osączamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju (np. zalewę z pomidorów) i wrzucamy pieczarki. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy ją w kosteczkę. Wrzucamy do pieczarek i chwilkę przesmażamy. Ser ścieramy na tarce. Pomidory osączmy i kroimy na kawałeczki. Wszystkie składniki farszu łączymy w misce, doprawiamy i mieszamy. Niewielka ilość farszu kładziemy na każdym liściu kapusty i zawijamy malutkie gołąbeczki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i na wierz kładziemy odrobinę masła. Zapiekamy ok 30 minut w temp 180 st.