mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Miodownik

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne ciasto, pięknie pachnące miodem z pysznym kremem:)

Miodownik

Składniki:

Miodownik

 

  • Ciasto:

 

 

  • Krem:

 

 

  • Dodatkowo:
  • dżem z czarnej porzeczki (lub konfitura śliwkowa)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Miodownik
Ciasto: Z podanych składników wyrobić ciasto i podzielić na 4 części równe. Upiec na lekko złoty kolorek 4 placki w temp. ok. 160-180 st.CKrem : Ugotować kasze na mleku dodając cukier waniliowy. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i ostudzoną kasze dodawać do masła.Ułożenie ciasta:* 1 placek + dżem + trochę kremu* 2 placek + krem* 3 placek + dżem + troche kremu* 4 placek + plewa czekoladowa lub lukier (u mnie lukier pomazany czekoladą;)