Sposób przygotowania:
Miodownik z polewą czekoladową
Ciasto: Z podanych składników wyrabiam gładkie ciasto i dzielę je na 4 części równe. Piekę na lekko złoty kolor 4 placki w temp. ok. 160-180 st.C
Krem: Kasze mannę gotuję na mleku dodając cukier waniliowy. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę i ostudzoną kasze dodaję do utartego masła.
Składam ciasto: 1 placek, dżem, trochę kremu; 2 placek, krem; 3 placek, dżem, trochę kremu; 4 placek.
Wierzch ciasta dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Krem: Kasze mannę gotuję na mleku dodając cukier waniliowy. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę i ostudzoną kasze dodaję do utartego masła.
Składam ciasto: 1 placek, dżem, trochę kremu; 2 placek, krem; 3 placek, dżem, trochę kremu; 4 placek.
Wierzch ciasta dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.