luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Mój śląski żurek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Żurek smakuje mi zawsze, a najlepiej z kromka swieżego chlebka z domowym smalcem.

Mój śląski żurek

Składniki:

Mój śląski żurek

 

Sposób przygotowania:

Mój śląski żurek
Mieso , lisc laurowy wlozyc do garnka , zalac woda i ugotowac. Miekkie zeberka wylozyc do ostudzenia. Ziemniaki obrac pokroic w kostke,ugotowc. Cebule i pieczarki pokrojono na drobno przysmazyc i dodac do zupy. Wlac zurek (ja daje najczesciej polowe- nie lubie gdy jest za kwasny), gotowac. Kielbase pokroic w kostke, przypiec i dolozyc do zupy. Czosnek zmiazdzyc i razem z bulionem w proszku, maggi i pieprzem dolozyc do zupy. Pogotowac jeszcze kilka minut. Na koniec dodac mieso obrane z kosci.