Sposób przygotowania:
Moja szarlotka
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto (ja w tym przepisie nie używam śmietany tylko dodaje 2 jajka gdyż moje dziecko ma uczulenie) Ciasto podzielić na dwie części i włożyć do lodówki schodzić Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach(trochę odcisnąć sok)wymieszać z 4 łyżkami cukru,garstką bułki tartej,cynamonem(tyle ile ktoś lubi)i cukrem waniliowym Ciasto rozwałkować przenieść do brytfanki na to jabłka i na wierzch rozwałkowane ciasto piec 60 minut w nagrzanym piekarniku ( ja na wierzchu ciasto po nakłuwałam widelcem)a po upieczeniu posypałam cukrem pudrem
mamqa
msewka
luna
asia77
Tak ciasto robiłam na dużej blaszce bo niestety u mnie w domku same głodomorki i ciasto znika w mig pozdrawiam:))
misia53