Sposób przygotowania:
Nadziane klopsiki
Cukinię,cebulę,koperek i szczypiorek zmielić.Dodać masło,resztę ziół i przypraw -dokładnie wymieszać.
Mięso wyrobić z jajkiem,bułką tartą , śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Masę podzielić na równe części. Wilgotnymi rękoma każdą część rozgnieść na placek i,położyć porcję farszu i zwinąć w roladki.Klopsiki dokładnie skleić i panierować w tartej bułce.Włożyć na godzinkę do lodówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekać przez 30 minut .W połowie zapiekania obrócić na drugą stronę.
Mięso wyrobić z jajkiem,bułką tartą , śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Masę podzielić na równe części. Wilgotnymi rękoma każdą część rozgnieść na placek i,położyć porcję farszu i zwinąć w roladki.Klopsiki dokładnie skleić i panierować w tartej bułce.Włożyć na godzinkę do lodówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekać przez 30 minut .W połowie zapiekania obrócić na drugą stronę.