Sposób przygotowania:
Podudzia z kurczaka nadziewane
Najpierw dzień wcześniej należy przygotować podudzia i mięso mielone,zaczynamy od wyciągnięcia kości z pałek ,gdy z tym już się uporamy to należy je oprószyć od wewnątrz i na zewnątrz smakomykiem ,świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi(przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki),teraz mięso mielone-dodajemy jajko,pieprz ziołowy,sól,świeżo zmielony czarny pieprz ,cząber,troszeczkę granulowanego czosnku,kilka kropel przyprawy magi i natkę pietruszki-to wszystko ze sobą i wstawiamy do lodówki.Gdy zaczynamy przygotowywać mięso następnego dnia od nadziania podudzi masą mięsną w miejscach po kościach i układamy to w naczyniu żaroodpornym,okładamy przygotowane pałki płatkami margaryny i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.kiedy mięso się piecze wstawiamy wodę na ryż(na 6 pałek wystarczą 3 woreczki)- na 2 l wody wrzucamy kostkę bulionową i trochę solimy ,gdy woda się gotuje wkładamy ryż i gotujemy, gdy ryż zaczyna się gotować wrzucamy jeszcze do wody łyżkę płaską curry i gotujemy. Gdy ryż jest ugotowany a mięso po godzinie pięknie upieczone to znaczy że posiłek jest już gotowy