Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem
Zaczynamy od ciasta na naleśniki. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy mleko, jaja i sól. Wszystko razem zmiksować a potem dodać wodę tak, aby uzyskać pożądaną konsystencje. Ciasto nie może byc za gęste. Gdy ciasto jest gotowe przyrządzamy farsz. Cebule kroimy w kostke, podsmażamy na patelni dodajemy do niej mięso mielone po czym doprawiamy i dodajemy szpinak. Odstawiamy do wystygnięcia . W tym czasie smażymy naleśniki i robimy sos czosnkowy. Do miski wlewamy jogurt, czosnek przeciśniety przez praskę, doprawiamy solą, pieprzem. Następnie gdy mięso już wystygnie i nasmażymy naleśników przystępujemy do zawijania. Jest to taka sama czynność jak przy robieniu krokietów, czyli nakładamy farsz na naleśnik i zawijamy. Naleśniki z farszem wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym żółtym serem na wierzch. Zapiekamy okolo 15 min w piekarniku w temp 180-200 stopni. Zajadamy z sosem czosnkowym. Pycha :)