Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Składniki na naleśniki miksuję , odstawiam na pól godziny i smaże nalesniki.Do rozmrożonego szpinaku dodaję łyżkę masła i gotuję na wolnym ogniu około 10 minut, dodaję przeciśnięty ząbek czosnku. Pod koniec dodaję śmietanę, doprawiam solą i pieprzem. Ser ścieram na tartce.Dodaje do szpinaku mieszam i odstawiam do przestygnięcia. Na każdy naleśnik nakładam po łyżce farszu i zawijam jak krokiety. Naczynie żaroodporne smaruję masłem/olejem i układam nalesniki. W rondelku gotuję mleko z masłem, dodaję roztrzepane jajko i mąkę . Mieszam rózgą, by nie było grudek a sos by zgęstniał. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką. Na koniec dodaje serek topiony i mieszam aż się rozpuści. Naleśniki zalewam sosem i piekę w piekarniku około 40 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia układam przekrojone na pół pomidorki koktailowe.