Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Naleśnikowa zapiekanka

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mleko rozbić z jajkami, dodać make i rozbić starannie aby nie było grudek, następnie

Naleśnikowa zapiekanka

Składniki:

Naleśnikowa zapiekanka

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowa zapiekanka
Mleko rozbić z jajkami, dodać make i rozbić starannie aby nie było grudek, następnie dodać wodę, sól i dobrze rozmieszać. Nabić na widelec słoninę i wysmarować rozgrzaną patelnię aby dno było lśniące. Małą łyżką wazową nabierać ciasto, nalewać na rozgrzaną i wysmarowaną tłuszczem patelnię, poruszać nią aż dno będzie równomiernie pokryte. Smażyć na mocnym ogniu z obu stron, układać jeden na drugim na odwróconym talerzu. Pieczarki oczyścić, umyć, drobno pokrajać i usmażyć. Kiełbasę zmielić, rozetrzeć ze śmietaną, dodać pieczarki, wymieszać, przyprawić do smaku. Smarować naleśniki, składać w zamknięte ruloniki, ułożyć w  wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką żaroodpornym naczyniu, skropić ketchupem, posypać tartym serem, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać gorące z ziemniakami i surówką.