Sposób przygotowania:
Naleśnikowe sajgonki z wieprz. i surimi
1. Mięso kroimy w plasterki, przyprawiamy solą pieprzem, 2 łyżkami sosu sojowego, olejem sezamowym, odstawiamy.
2. W tym czasie, marchew obieramy, kroimy w słupki, kapustę pekińską szatkujemy, paluszki surimi kroimy w plastry, czosnek w drobną kosteczkę.
3. Przygotowujemy omlet z 3 jajek i połowy szklanki mleka, doprawiamy solą, pieprzem.
4. Smażymy naleśniki
5. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy czosnek smażymy 0,5 minutki, wrzucamy wieprzowinę, płatki chilli, smażymy 5 minut, dodajemy marchew, podsmażamy, następnie surimi, kapustę pekińską, kiełki soi, groszek, pokrojony w kosteczkę omlet, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, mieszamy, dusimy ok 3 minut, odstawiamy.
6. Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz , zwijamy jak sajgonki, podajemy z sosem słodko pikantnym chili , lub sosem śliwkowym. Smacznego!
2. W tym czasie, marchew obieramy, kroimy w słupki, kapustę pekińską szatkujemy, paluszki surimi kroimy w plastry, czosnek w drobną kosteczkę.
3. Przygotowujemy omlet z 3 jajek i połowy szklanki mleka, doprawiamy solą, pieprzem.
4. Smażymy naleśniki
5. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy czosnek smażymy 0,5 minutki, wrzucamy wieprzowinę, płatki chilli, smażymy 5 minut, dodajemy marchew, podsmażamy, następnie surimi, kapustę pekińską, kiełki soi, groszek, pokrojony w kosteczkę omlet, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, mieszamy, dusimy ok 3 minut, odstawiamy.
6. Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz , zwijamy jak sajgonki, podajemy z sosem słodko pikantnym chili , lub sosem śliwkowym. Smacznego!
msewka
iwi69