Sposób przygotowania:
Naleśnikowy tort z szpinakowym farszem
Do miski przesiewam mąkę, wbijam jaja, dodaję cukier, sól, dodaje bardzo drobno posiekane ząbki czosnku, olej, wodę i mleko. Wszystko miksuję mikserem aż ciasto będzie gładkie, jednolite o konsystencji śmietany.Ciasto odstawiam na pół godziny. Szpinak płuczę. Na patelni rozgrzewam oliwę (niezbyt mocno) wrzucam szpinak, ser pleśniowy, hummus i uprażone nasiona słonecznika. Smażę szpinak około 10 minut. Na końcu wlewam mleczko do kawy, przyprawiam solą , pieprzem i dokładnie mieszam. Rozgrzewam drugą patelnię na której spryskuje odrobinę oleju. Wlewam chochlę ciasta i rozprowadzam po całej patelni.Smażę na rumiano z obu stron.Gotowe naleśniki zsuwam na talerz jeden na drugi i przykrywam folią by nie wysychały i pozostały miękkie.Kiedy wszystkie naleśniki są usmażone czas na składanie tortu.Na talerzu układam naleśnik, smaruję farszem i przykrywam drugim naleśnikiem dobrze dociskając i tak aż do wykorzystania wszystkich naleśników i całego farszu. Podawać na ciepło.