Sposób przygotowania:
Paszteciki z kapustą i grzybami
Mąkę przesiać. Mleko i masło podgrzać. Rozporwadzić drożdże. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko i drożdże, odstawić na kilka minut, po czym jeszcze raz wyrobić. Wałkować na grubość 4-5 mm. Wyciąć trójkąty.
Kapustę opłukać i ugotować do miękkości. Grzyby namoczyć i ugotować. Kapustę poszatkować. Grzyby i cebulę również. Przesmażyć na oleju i dodac do kapusty. gotować ok. 10 minut. Nałożyć na ciasto i zwinąć.
Piec w temp. 180-200 stopni do uzyskania złotego kolrou.
Kapustę opłukać i ugotować do miękkości. Grzyby namoczyć i ugotować. Kapustę poszatkować. Grzyby i cebulę również. Przesmażyć na oleju i dodac do kapusty. gotować ok. 10 minut. Nałożyć na ciasto i zwinąć.
Piec w temp. 180-200 stopni do uzyskania złotego kolrou.
misia53