Sposób przygotowania:
Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu
Przygotowujemy ciasto na paszteciki: z drożdży oraz cukru przygotowujemy zaczyn. Gdy zaczyn podrośnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Dzielimy na części i rozwałkowujemy na podłużny placek. Przygotowujemy farsz: cebulę siekamy i podduszamy na tłuszczu. Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy i siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa. Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości, odciskamy. Do cebuli dodajemy kapustę oraz grzyby, doprawiamy do smaku i całość podsmażamy. Na rozwałkowane ciasto nakładamy farsz i rolujemy. Kroimy ukośnie i przekładamy na blaszkę. Wierzch pasztecików smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.