goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Paszteciki podajemy do barszczu czerwonego

Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu
Przygotowujemy ciasto na paszteciki: z drożdży oraz cukru przygotowujemy zaczyn. Gdy zaczyn podrośnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Dzielimy na części i rozwałkowujemy na podłużny placek. Przygotowujemy farsz: cebulę siekamy i podduszamy na tłuszczu. Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy i siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa. Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości, odciskamy. Do cebuli dodajemy kapustę oraz grzyby, doprawiamy do smaku i całość podsmażamy. Na rozwałkowane ciasto nakładamy farsz i rolujemy. Kroimy ukośnie i przekładamy na blaszkę. Wierzch pasztecików smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu
Składniki farszu łączymy i przesmażamy, doprawiamy do smaku
Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu
Na ciasto nakładamy farsz i ciasto rolujemy
Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu
Ciasto kroimy ukośnie i przekładamy na blaszkę
Paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu
Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy kminkiem