mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Pasztet drobiowy 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy pasztet jest najlepszy - polecam!

Pasztet drobiowy 5

Składniki:

Pasztet drobiowy 5

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy 5
Włoszczyznę gotujemy, odcedzamy. W tym samym wywarze gotujemy kurę z dodatkiem imbiru, goździków, ziele oraz z liściem laurowym. Wyjmujemy kurę, studzimy. Oddzielamy mięso od kości. Na maśle podsmażamy cebulę wraz z wątróbką. Dodajemy bułkę, namoczoną w rosole. Całość przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. oprawiamy, wbijamy jajko, żółtka i całość mieszamy na jednolitą masę. Masę przekładamy do przygotowanej formy, pieczemy 50 minut w 180 stopniach.