Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Pasztet ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mój eksperyment - udany..

Pasztet ze śliwką

Składniki:

Pasztet ze śliwką

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet ze śliwką
Mięsa obsmażam, a następnie podlewam wodą, dodaję przyprawy: rozgnieciony jałowiec, ziele, pieprz, liść laurowy, przyprawę Specialite, cebulę, marchewkę i czosnek i duszę do miękkości.Kiedy mięso jest miękkie, wyjmuję a do wywaru wkładam wątróbkę i duszę ok. 10 min.Następnie wkładam bułkę i czekam aż namoknie. Mięsa mielę, dodaję żółtka, bułkę, pieprz mielony, paprykę, zmieloną gałkę i imbir, oraz sól.Dokładnie mieszam i jeśli jest za gęste podlewam odrobiną wywaru z gotowania. Dodaję śliwki. Ubijam pianę z białek i dodaję do masy.Dokładnie mieszam i wykładam do przygotowanej ( wykładam papierem do pieczenia) keksówki. Wstawiam do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę 60-70 minut.