Sposób przygotowania:
Pieczarkada z kurczaka
Mięso z kurczaka obrac z kości, pokrajac na niewielkie kawałki. Umyć pieczarki (należy wybrać niewielkie i użyć je w całości), włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć do lekkiego zrumienienia. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i przyprawami, dodac połowę startego sera.
W naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką ułożyć po trochę mięsa i pieczraek, zalać przygotowanym sosem, posypać suto serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec do zrumienienia. Podając posypać natka pietruszki. Potrawę mozna również zapiekać w kokilkach (małych naczynkach do zapiekania).
W naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką ułożyć po trochę mięsa i pieczraek, zalać przygotowanym sosem, posypać suto serem, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec do zrumienienia. Podając posypać natka pietruszki. Potrawę mozna również zapiekać w kokilkach (małych naczynkach do zapiekania).