Piekarniki Openspace Hotpoint-Ariston

Piekarniki Openspace Hotpoint-Ariston to pieczenie w rozmiarze XXL.

         
ocena: 2/5 głosów: 2
Piekarniki Openspace Hotpoint-Ariston

Jedna osobowość, wiele sposobów bycia – tak najlepiej w kilku słowach opisać można nowe piekarniki Openspace marki Hotpoint-Ariston. Charakteryzują się największą na rynku pojemnością przy zachowaniu standardowych wymiarów piekarnika. Oznacza to nieograniczone wręcz możliwości przy codziennych popisach kulinarnych.

20% więcej pojemności – czy to możliwe? 

Czy piekarnik o standardowych wymiarach może zagwarantować 20% więcej pojemności? Z Hotpoint-Ariston jest to możliwe! Piekarnik Openspace tej marki to pojemność aż 70 litrów przy wymiarach 60 x 60 cm, co sprawia, iż jest on największym piekarnikiem na rynku w tej klasie. A tak duża przestrzeń daje znakomite efekty pieczenia każdego dnia.
Użytkowanie piekarnika Openspace daje możliwość korzystania z całej przestrzeni piekarnika o pojemności 70 litrów (Extra Large), lub 2 mniejszych komór: Main Space
(o pojemności 48 litrów) i Small Space (20 litrów), które można oddzielnie regulować. W każdej z tych komór istnieje możliwość ustawienia spersonalizowanych programów pieczenia, dzięki czemu łatwiej i wydajniej zarządza się czasem i przestrzenią w kuchni. W tradycyjnych piekarnikach konieczne jest wykorzystanie całej, pojedynczej przestrzeni urządzenia.


Trzy różne komory, trzy podejścia do pieczenia

Przestrzeń całego piekarnika Openspace, komorę Extra Large, rozgraniczyć można specjalnym, szczelnym elementem oddzielającym na części Main i Small. Natomiast pieczenie bez podzielnika oznacza korzystanie z całego wnętrza urządzenia i komory Extra Large, w której przyrządzić można naprawdę duże potrawy, jak na przykład indyka. 

Komora Extra Large - to zoptymalizowana dystrybucja ciepła w 70 litrowym wnętrzu piekarnika. Dwa elementy grzewcze gwarantują doskonałe efekty pieczenia na 4 poziomach jednocześnie. Komora Extra Large jest idealna do korzystania z funkcji Grill – kratka umieszczona jest w pobliżu elementu grzejnego, a tłuszcz spływa na tacę, co zapobiega wytwarzaniu się dymu we wnętrzu urządzenia. W tej niezwykle pojemnej 70 litrowej komorze można użyć jednej z czterech funkcji automatycznych: Pieczenie Chleba, Mięsa, Ciasta, Pizzy. 

Komora Main Space - to 48 litrów pojemności z termoobiegiem. Jest niezwykle uniwersalna, można w niej przyrządzać potrawy na 3 poziomach pieczenia jednocześnie. 

Komora Small Space – to 20 litrów pojemności z ogrzewaniem statycznym. Funkcja Grill daje gwarancję doskonałej dystrybucji ciepła we wnętrzu komory, natomiast dzięki funkcji Fast Cooking piekarnik nagrzewa się do 200 st.C w zaledwie 4 minuty. Jest ona zatem idealna do szybkiego przygotowania zamrożonych potraw takich jak pizza, frytki, mięso, ryby i warzywa. Ponadto, dzięki ogrzewaniu tylko 20 litrów pojemności, komora ta jest wyjątkowo energooszczędna. Daje także możliwość efektywnego korzystania z 6 funkcji piekarnika: Multicooking, Barbecue, Grill z termoobiegiem, Niska Temperatura (40 st.C – 65 st.C – 90 st.C). 

Co więcej, specjalny element, który oddziela przestrzeń Main od Small, pozwala na pieczenie w dwóch komorach jednocześnie (przestrzeń Double Space). W poszczególnych komorach temperatura może wynosić od 50 st.C do 250 st.C, a różnica między nimi nawet do 100 st.C. Jeśli zdecydujemy się na równoczesne pieczenie dwóch potraw i w komorze Small ustawimy pieczenie tradycyjne, a komorze Main termoobieg, możemy mieć pewność, że zapachy naszych potraw się nie wymieszają. Umożliwia to zatem przygotowanie w tym samym czasie dwóch zupełnie różnych dań, na przykład ciasta i ryby. Tylko Openspace daje tak dużo możliwości! 


Openspace – perfekcja na każdym poziomie 

Projektanci marki Hotpoint-Ariston przywiązują ogromną wagę do wyglądu produktów, nie zapominając jednak o tym, aby sprzęty były jak najbardziej funkcjonalne. Piekarniki Openspace, które szczycą się niespotykanymi dotąd na rynku parametrami i wydajnością, są także niezwykle efektowne i funkcjonalne. Szare wnętrze, w pełni szklane drzwi oraz 2 niezależnie sterowane lampy halogenowe gwarantują doskonałą widoczność, dzięki czemu można nieustannie obserwować postępy w pieczeniu. Natomiast intuicyjny w obsłudze panel sterowania daje możliwość podwójnego programowania temperatury i czasu. 

Pomimo gorących temperatur panujących we wnętrzu urządzenia, jego drzwi pozostają chłodne: temperatura dochodząca w cyklu pyrolizy do 500 st.C nie nagrzeje potrójnych szyby w drzwiach do więcej niż 70 st.C, a samej obudowy piekarnika do 60oC. Dzięki temu możemy być pewni, iż użytkowanie piekarnika Openspace jest niezwykle bezpieczne, zwłaszcza że wyposażony został on dodatkowo w funkcję automatycznej blokady drzwi. 

Piekarniki Openspace posiadają ponadto innowacyjny element grzewczy, który pozwala na lepszą dystrybucję ciepła wewnątrz urządzenia. Nowy kształt oraz elektroniczna kontrola temperatury dają najlepsze rezultaty pieczenia na wielu poziomach. Nowy element grzewczy dzieli się na grzałkę wewnętrzną o mocy 2300 W (przydatna przy funkcji Grill oraz przy szybkim podgrzewaniu) oraz grzałkę zewnętrzną o mocy 900 W (do wolnego pieczenia statycznego - poprawa rozkładu ciepła w funkcji Grill). Teraz możemy być pewni, iż przygotowywane potrawy będą idealnie wypieczone bez względu na ich rozmieszczenie wewnątrz piekarnika.


Dostępne modele:
 
OS 99D P IX/HA (dostępny od kwietnia)
 Piekarnik multifunkcyjny
 Programator elektroniczny, z niezależnym sterowaniem poszczególnych komór
 10 funkcji pieczenia
 System wentylacji obwodowej
 Potrójna szyba w drzwiach
 Klasa energetyczna: A
 Rożen obrotowy
 Pojemność 70l (lub 48l + 20l)
 Max. moc 2600 W
 1 taca, 3 ruszty, element oddzielający przestrzenie piekarnika
 Pyroliza
 Kolor: inox
 Podwójne oświetlenie halogenowe
 Aż do 100oC różnicy między poszczególnymi komorami
 Wymiary: 60 x 60 x 57 cm
 Cena: 2699 pln

OS 992D C IX/HA
 Piekarnik multifunkcyjny
 Programator elektroniczny, z niezależnym sterowaniem poszczególnych komór
 10 funkcji pieczenia
 System wentylacji obwodowej
 Potrójna szyba w drzwiach
 Klasa energetyczna: A
 Rożen obrotowy
 Pojemność 70l (lub 48l + 20l)
 Max. moc 2600 W
 1 taca normalna, 1 taca głęboka, 3 ruszty, element oddzielający przestrzenie piekarnika
 Prowadnice teleskopowe
 Kataliza
 Kolor: inox
 Podwójne oświetlenie halogenowe
 Aż do 100oC różnicy między poszczególnymi komorami
 Wymiary: 60 x 60 x 57 cm
 Cena: 2499 pln

OS 99D C IX/HA
 Piekarnik multifunkcyjny
 Programator elektroniczny, z niezależnym sterowaniem poszczególnych komór
 10 funkcji pieczenia
 System wentylacji obwodowej
 Potrójna szyba w drzwiach
 Klasa energetyczna: A
 Rożen obrotowy
 Pojemność 70l (lub 48l + 20l)
 Max. moc 2600 W
 1 taca, 3 ruszty, element oddzielający przestrzenie piekarnika
 Kataliza
 Kolor: inox
 Podwójne oświetlenie halogenowe
 Aż do 100oC różnicy między poszczególnymi komorami
 Wymiary: 60 x 60 x 57 cm
 Cena: 2399 pln

OS 99 C IX/HA
 Piekarnik multifunkcyjny
 Programator elektroniczny
 10 funkcji pieczenia
 System wentylacji obwodowej
 Potrójna szyba w drzwiach
 Klasa energetyczna: A
 Rożen obrotowy
 Pojemność 70l
 Max. moc 2600 W
 1 taca, 3 ruszty
 Kataliza
 Kolor: inox
 Wymiary: 60 x 60 x 57 cm
 Cena: 2099 pln