Sposób przygotowania:
Pierogi ziemniaczane z warzywnym farszem
Najpierw przygotować farsz. Pieczarki, cebulę i cukinię poszatkować, podsmażyć na oleju, dodać startą na grubej tarce marchew. Wszystko razem podsmażyć, przyprawić wedle gustu. Następnie ziemniaki ugotować i zemleć(mogą być ziemniaki z poprzedniego dnia, będzie szybciej). Zagnieść ciasto z jajkiem i mąką ziemniaczaną tak jak na pyzy. Z tego ciasta uformować placki i nadziać farszem warzywnym. Zlepić tak jak pierogi tylko najlepiej jak będą duże, wtedy łatwiej się robi.( Ja zrobiłam takie, że weszło mi 4 szt na patelnię). Następnie smażyć na patelni w głębokim oleju na złoty kolor. Najlepiej na wolnym ogniu, żeby ładnie się usmażyły i nie były surowe. Na końcu podsmażyć boczek z cebulą i polać pierogi. Oczywiście jeżeli będą bez boczku, super danie wegetariańskie. PYCHA, Polecam !
Sarenka