kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pierś indyka i faszerowane warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniała uczta dla 10 osób na większe spotkanie rodzinne.

Pierś indyka i faszerowane warzywa

Składniki:

Pierś indyka i faszerowane warzywa

 

Sposób przygotowania:

Pierś indyka i faszerowane warzywa
Mięso nacieramy sola i pieprzem a następnie smarujemy olejem.Pieczemy 2 godziny w temperaturze 200*C. Odcinamy wieczka z pomidorów, wydrążamy je. Wydrążamy koper i dzielimy go na ćwiartki. Siekamy natkę i czosnek.Ser mieszamy z mlekiem czosnkiem i natka pietruszki.Doprawiamy sola i pieprzem. Wydrążamy papryki, kroimy na ćwiartki i nadziewamy je serem.Kroimy w paski seler i jabłka.Mieszamy je z majonezem,sokiem z cytryny i siekanymi orzechami. Nadziewamy tym pomidory i koper.Mięso podajemy z warzywami i dekorujemy ogórkiem, ananasem, mandarynkami, oliwkami i borówkami. Możemy podać z ryżem. Smacznego!