Sposób przygotowania:
pierś kurczaka z ryżem i ananasem
marynata: pierś umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub cienkie paseczki; czosnek obrać, przekroić ząbki na pół; wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodać przekrojony czosnek i zalać marynatą mięso, przykryś i odstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny; ryż: papryki umyć, wyciąć nasiona i pokroić w kostkę;kalafiora podzielić na różyczki, umyć, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i podgotowac 3 minuty;cukinię umyć, obrać i podgotować tak samo jak kalafiora;zagotować wodę z Vegetą w garnku; masło rozgrzać na patelni i dodac ryż, podsmażać aż nabierze złotawego koloru, nastepnie ostrożnie przesypać ryż do garnka z gotującą się wodą (z Vegetą), gotowac aż ryz będzie miękki; następnie odcedzić, wrzucić na głeboka patelnię, dodac warzywa i wszystko razem chwilę podsmażyć cały czas mieszając;mięso: mięso z marynatą wyłożyć na rozgrzaną patelnię, wyjąc czosnek i smażyć az będzie miękkie;podawać z pokrojonym w kostke ananasem i ryżem; (do ryżu można tez dodać kukurydzę z puszki, groszek i marchewkę pokrojoną w kostkę) Smacznego :)