Sposób przygotowania:
Pierś marynowana-korzenna
Składniki na marynatę wymieszać.
Piersi oczyścić i pokroić w skośne paski. Włożyć do marynaty i wymieszać. Odstawić na ok 1 godzinę. Na niewielkiej ilości tłuszczu partiami przyrumienić wszystkie kawałki mięsa i przełożyć do szerokiego naczynia do duszenia. Na tym samym tłuszczu przysmażyć paprykę pokrojoną w kwadraty i cebulę pokrojoną w piórko. Położyć na mięsie i posypać rodzynkami.
Przygotować sos; Jajko roztrzepać dokładnie, wymieszać ze śmietaną i mąką kukurydzianą , doprawić solą ziołową i ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia. Powrócić do mięsa.. podlać wodą ok pół szklanki i pod przykryciem dusić ok 10 mim. Po czym polać przygotowanym sosem i wymieszać, Jeszcze chwilę przytrzymać na ogniu ..
Podawać z ryżem.
Piersi oczyścić i pokroić w skośne paski. Włożyć do marynaty i wymieszać. Odstawić na ok 1 godzinę. Na niewielkiej ilości tłuszczu partiami przyrumienić wszystkie kawałki mięsa i przełożyć do szerokiego naczynia do duszenia. Na tym samym tłuszczu przysmażyć paprykę pokrojoną w kwadraty i cebulę pokrojoną w piórko. Położyć na mięsie i posypać rodzynkami.
Przygotować sos; Jajko roztrzepać dokładnie, wymieszać ze śmietaną i mąką kukurydzianą , doprawić solą ziołową i ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia. Powrócić do mięsa.. podlać wodą ok pół szklanki i pod przykryciem dusić ok 10 mim. Po czym polać przygotowanym sosem i wymieszać, Jeszcze chwilę przytrzymać na ogniu ..
Podawać z ryżem.