luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na szparagi

Piers z indyka z szparagami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

W sezonie szparagowym, najlepiej dac swieze szparagi. Ale mozna dodac takze mrozone lub ze sloika.

Piers z indyka z szparagami

Składniki:

Piers z indyka z szparagami

 

  • ok.500 gram piersi z indyka
  • szparagi w zalewie (ok.320 gram) lub świeże
  • sol,pieprz
  • 2 zabki czosnku
  • 100 ml. slodkiej smietany
  • 2 lyzki bulionu w proszku

Sposób przygotowania:

Piers z indyka z szparagami
Mieso pokroic na male kawalki, posolic i usmazyc na goracym tluszczu. Gdy nabierze koloru dodac zmiazdzony czosnek i zalac 1 szklanka goracej wody wymieszanej z 2 lyzkami bulionu w proszku. Przykryc i dusic na malym ogniu ok.15 min. Po tym czasie dodac odcedzone i pokrojone na kawalki szparagi. Wlac smietane, zagescic sos maka pszenna wymieszana w wodzie. Dodac pieprz i maggi do smaku. Mozna podac z ziemniakami, makaronem lub ryzem.