Sposób przygotowania:
Pizza farmera z papryką
Ciasto: W dużej misce z ciepłą woda wkruszamy drożdże dodajemy mąkę,sól oraz olej,dokładnie mieszamy składniki a nastepnie ugniatamy ciasto.Formujemy w kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośniecia.
Sos: Pomidory sparzamy wrzątkiem ,obieramy ze skórki rozdrabniamy blenderem dodajemy do nich odrobinę wody cukier oraz szczyptę soli doprawiamy szczyptą oregano i bazylii suszonej,mieszamy.
Mięso myjemy kroimy w kostkę oprószamy dowolną ulubiona przyprawą do mięs i obsmażamy na 2 łyżkach oleju około 5 minut.Odstawiamy na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w piórka nastepnie mieszamy z mięsem.
Przełożenie: Z ciasta formujemy okrągły placek -wyszły mi 2 o średnicy 30 cm,na cieście rozprowadzamy sos pomidorowy układamy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki oprószamy ziołami solą i pieprzem ,układamy mieso z cebulą i pokrojoną w paseczki paprykę na wierzch posypujemy pizzę startym na tarce serem żółtym.
Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy 25-35 minut.
Po wyjęciu polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym.
Sos: Pomidory sparzamy wrzątkiem ,obieramy ze skórki rozdrabniamy blenderem dodajemy do nich odrobinę wody cukier oraz szczyptę soli doprawiamy szczyptą oregano i bazylii suszonej,mieszamy.
Mięso myjemy kroimy w kostkę oprószamy dowolną ulubiona przyprawą do mięs i obsmażamy na 2 łyżkach oleju około 5 minut.Odstawiamy na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w piórka nastepnie mieszamy z mięsem.
Przełożenie: Z ciasta formujemy okrągły placek -wyszły mi 2 o średnicy 30 cm,na cieście rozprowadzamy sos pomidorowy układamy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki oprószamy ziołami solą i pieprzem ,układamy mieso z cebulą i pokrojoną w paseczki paprykę na wierzch posypujemy pizzę startym na tarce serem żółtym.
Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy 25-35 minut.
Po wyjęciu polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym.
monikaT83
2milutka
mój też i córcia bo ona mięsożerna a syn wegetarianin hihi:)
monikaT83