2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Książka Kucharska: Pizza - łatwa i pyszna

Pizza farmera z papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Smaczna z dużą ilością mięsa kolorowa propozycja w sam raz na spotkanie w gronie najblizszych........

Pizza farmera z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza farmera z papryką

 

 

 

  • Sos pomidorowy:
  • 20 dag dojrzałych pomidorów
  • woda
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • szczypta oregano i bazylii

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza farmera z papryką
Ciasto: W dużej misce z ciepłą woda wkruszamy drożdże dodajemy mąkę,sól oraz olej,dokładnie mieszamy składniki a nastepnie ugniatamy ciasto.Formujemy w kulę i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośniecia.



Sos: Pomidory sparzamy wrzątkiem ,obieramy ze skórki rozdrabniamy blenderem dodajemy do nich odrobinę wody cukier oraz szczyptę soli doprawiamy szczyptą oregano i bazylii suszonej,mieszamy.



Mięso myjemy kroimy w kostkę oprószamy dowolną ulubiona przyprawą do mięs i obsmażamy na 2 łyżkach oleju około 5 minut.Odstawiamy na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w piórka nastepnie mieszamy z mięsem.





Przełożenie: Z ciasta formujemy okrągły placek -wyszły mi 2 o średnicy 30 cm,na cieście rozprowadzamy sos pomidorowy układamy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki oprószamy ziołami solą i pieprzem ,układamy mieso z cebulą i pokrojoną w paseczki paprykę na wierzch posypujemy pizzę startym na tarce serem żółtym.

Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy 25-35 minut.



Po wyjęciu polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym.
Pizza farmera z papryką
pokrojone mięso dusimy na 2 łyzkach oleju
Pizza farmera z papryką
na rozwałkowanym cieście wylewamy sos ukłądamy pieczarki
Pizza farmera z papryką
nastepnie dodajemy mięso z cebulą duszoną
Pizza farmera z papryką
na koniec kładziemy paseczki zielonej papryki posypujemy startym serem pieczemy