Sposób przygotowania:
Pizza hiraki
1.Do filiżanki z letnią wodą dodajemy drożdże (zostawiamy na 15 min.)
2 .Roztwór z drożdży wlewamy do dużej miski i dodajemy mąkę wodę, sól, masło.
3.Całość ugniatamy i dzielimy na 2 kule (pozostawiamy na 30 min. w chłodnym miejscu)
4. W tym czasie przygotowujemy sos (rozcieńczamy z wodą koncentrat pomidorowy, dodajemy stary czosnek, oregano, paprykę ostrą, sól i pieprz)
5.Wałkujemy ciasto.
6.Na wysmarowanej masłem folii kładziemy ciasto, następnie sos, ser i inne dodatki.
7. podobnie postępujemy, z 2 połową ciasta.
8. Pieczemy w 200 stopniach przez ok 20 min, w zależności od grubości ciasta.
2 .Roztwór z drożdży wlewamy do dużej miski i dodajemy mąkę wodę, sól, masło.
3.Całość ugniatamy i dzielimy na 2 kule (pozostawiamy na 30 min. w chłodnym miejscu)
4. W tym czasie przygotowujemy sos (rozcieńczamy z wodą koncentrat pomidorowy, dodajemy stary czosnek, oregano, paprykę ostrą, sól i pieprz)
5.Wałkujemy ciasto.
6.Na wysmarowanej masłem folii kładziemy ciasto, następnie sos, ser i inne dodatki.
7. podobnie postępujemy, z 2 połową ciasta.
8. Pieczemy w 200 stopniach przez ok 20 min, w zależności od grubości ciasta.
dobry
paschalina
darek112