Sposób przygotowania:
Pizza z boczkiem i serem feta
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem. Dodać pól szklanki mąki, zamieszać, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać sól, pozostałą mąkę, oliwę i wyrabiać ciasto przez 5 minut, odłożyć do wyrośnięcia. W międzyczasie ketchup wymieszać z ziołami i granulowanym czosnkiem. Do piekarnika nagrzanego do 250 stopni włożyć kamień do pieczenia pizzy i nagrzewać około 10 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, ułożyć na posypanej mąką desce. Posmarować ketchupem, posypać tartym żółtym serem, ułożyć plasterki boczku, pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki. Na wierzchu ułożyć pokrojony ser feta. Pizzę zsunąć z deski na rozgrzany kamień i włożyć do piekarnika na 7-8 minut.