Sposób przygotowania:
Placek ze szparagami i brokułami
Mąkę zagnieść z masłem, dodać 20dag twarogu i szczyptę soli. Zagnieść i włożyć na 30minut do lodówki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać, opłukać i posiekać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Szparagi obrać, umyć, pokroić na kawałki, sparzyć wrzątkiem. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Cukinię wyszorować, pokroić na plastry. Brokuły oczyścić, umyć, podzielić na różyczki. W garnku zagotować 1L wody, osolić wrzucić cukinię i brokuły, gotować 3minuty, odcedzić. Ser kozi pokruszyć, wymieszać z pozostałym twarogiem, jajkami, mlekiem i ziołami prowansalskimi. Pomidory opłukać, wysuszyć, pokroić na ćwiartki. Formę do tarty natłuścić. Z ciasta rozwałkować placek większy niż forma. Ułożyć w formie a boki docisnąć do góry. Brzegi posypać bułką tartą. Wlać masę serową, rozporowadzić. Ułożyć warzywa, cebulę z czosnkiem. Piec 30minut.