Sposób przygotowania:
Placki z kurczaka, dyni i pieczarek
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę włożyć do miseczki. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem sojowym. Odłożyć do lodówki na pół godziny. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę dynię. Następnie dodać starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, dusić około 5 minut. Zdjąć z ognia, ostudzić. Do miski włożyć mięso, dodać zimne pieczarki z cebulą, jajka, mąkę, szczypiorek, otręby. Przyprawić do smaku, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z sosem, ziemniakami i surówką.