Sposób przygotowania:
Plince z pomoćką
Twaróg rozgniatam z kwaśną śmietaną, dodaje zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną cebulę. Wszystkie składniki mieszam dokładnie. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Odstawiam. Ziemniaki obieram i ścieram na tarce na drobnych oczkach wraz z cebulą. Z masy odciskam wodę i zalewam wrzącym mlekiem. Następnie dodaje jajka, mąkę. Na końcu doprawiam solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam, formuje placki i smażę na rozgrzanym tłuszczu na patelni z dwóch stron na złoty kolor. Plastry wędzonki podsmażam na suchej patelni do zrumienienia. Pomiędzy usmażone placuszki wkładam podsmażoną wędzonkę. Przed podaniem polewam placuszki sosem, całe danie posypuje posiekanym szczypiorkiem.
![Plince z pomoćką Plince z pomoćką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plince-z-pomocka-66933.jpg)
![Plince z pomoćką Plince z pomoćką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plince-z-pomocka-66934.jpg)
![Plince z pomoćką Plince z pomoćką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plince-z-pomocka-66935.jpg)
![Plince z pomoćką Plince z pomoćką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plince-z-pomocka-66936.jpg)