msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Poędwiczki na cukinii.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Delikatne mięsko w jarskim towarzystwie-idealny posiłek na lato.

Poędwiczki na cukinii.

Składniki:

Poędwiczki na cukinii.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Poędwiczki na cukinii.
Polędwiczkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry.Każdy lekko posolić, opieprzyć i posypać czosnkiem granulowanym.Skropić oliwą i wstawić do lodówki na ok.1/2 godziny.Usmażyć krótko z obu stron.
Cukinię pokroić w plastry, posolić i oprószyć ziołami prowansalskimi.Smażyć na maśle z obu stron.
Fasolkę opłukać , ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, związać szczypiorkiem w węzełek.
Na talerzu ułożyć fasolkę, obok plastry cukinii, na nich odrobinę keczupu a na to plastry polędwiczki.Na każdym zrobić mały kleks z keczupu.
Ogórek małosolny, rzodkiewki i pomidora bez skórki kroić w półplastry i dekoracyjnie ułożyć dookoła.Posypać szczypiorkiem.

Tagi:

zioła cukinia