Sposób przygotowania:
Pożegnanie lata
Z mąki,cukru pudru,margaryny,proszku do pieczenia,żółtka,jajek i śmietany zagnieść ciasto.Większą częścią wykleić blachę,mniejszą włożyć do zamrażarki.
Jabłka,gruszki i brzoskwinie pokroić na ósemki (ew. grube plastry) i ułożyć na przemian na cieście..Posypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.
3 budynie ugotować w 4,5 szklanki mleka.Gorące wylać na ciasto z owocami.Ciasto z zamrażarki wyjąć i zetrzeć na wierzch na grubej tarce,albo porwać na kawałki.Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (w termoobiegu) przez 45 minut.Po upieczeniu i lekkim przestygnięciu posypać cukrem pugrem.Zimne przechowywać w lodówce.Najlepiej jeść na drugi dzień (budyń stężeje przez noc w lodówce i lepiej ciasto się kroi, a przy tym jest wilgotniejsze).
Jabłka,gruszki i brzoskwinie pokroić na ósemki (ew. grube plastry) i ułożyć na przemian na cieście..Posypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi.
3 budynie ugotować w 4,5 szklanki mleka.Gorące wylać na ciasto z owocami.Ciasto z zamrażarki wyjąć i zetrzeć na wierzch na grubej tarce,albo porwać na kawałki.Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (w termoobiegu) przez 45 minut.Po upieczeniu i lekkim przestygnięciu posypać cukrem pugrem.Zimne przechowywać w lodówce.Najlepiej jeść na drugi dzień (budyń stężeje przez noc w lodówce i lepiej ciasto się kroi, a przy tym jest wilgotniejsze).
kinga
jovi
A.B.
iwi69
Alita
misia53
msewka
Doro
yola
Po prostu 5.