Sposób przygotowania:
Przekładaniec orzechowy
Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy posiekaną nożem margarynę ,wbijamyżółtka ,dodajemy śmietanę oraz cukier i zarabiamy kruche ciasto .Dzielimy je na pół i wylepiamy nim dwie jednakowe formy.smarujemy ciasta dżemem.
Masa: Część mleka gotujemy z cukrami a w reszcie rozpuszczamy budynie z mąką i dodajemy żółtka razem wszystko miksujemy i dodajemy do gotującego się mleka i robimy budyń.Zostawiamy do wystygnięcia.
Margarynę ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładki puszysty krem a na koniec dodajemy w kawałkach ananasy z puszki(odsączone)i mieszamy krem.
Beza orzechowa: Białka ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier wykładamy na posmarowane dżemem ciasta ,posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 45 min w temp 170* zimne ciasto przekładamy kremem ananasowym i przykrywamy drugim ciastem.Dekorujemy jak nam pasuje:)
Masa: Część mleka gotujemy z cukrami a w reszcie rozpuszczamy budynie z mąką i dodajemy żółtka razem wszystko miksujemy i dodajemy do gotującego się mleka i robimy budyń.Zostawiamy do wystygnięcia.
Margarynę ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładki puszysty krem a na koniec dodajemy w kawałkach ananasy z puszki(odsączone)i mieszamy krem.
Beza orzechowa: Białka ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier wykładamy na posmarowane dżemem ciasta ,posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 45 min w temp 170* zimne ciasto przekładamy kremem ananasowym i przykrywamy drugim ciastem.Dekorujemy jak nam pasuje:)
zewa
2milutka
zewa
:)
edytaha
2milutka
Częstuj się ...:)
Elficzna
2milutka
Dziękuję:)
zbysiowa
2milutka
Wesołych Świąt Kochani:)))