Pieczarki to jedne ze smaczniejszych i najczęściej wykorzystywanych w kuchni grzybów.
Najchętniej stosowane, jako dodatek do dań głównych w postaci sosów, ale także jako składnik pierogów, krokietów czy zapiekanek. Pomysłowi wielbiciele naszego grzyba potrafią wyczarować z niego prawdziwe pyszności: pieczarki panierowane, faszerowane różnymi rodzajami mięs czy warzyw, w formie kotletów ale często także marynowane, wyglądają i smakują doskonale.

Po pieczarki sięgają również mniej wytworni kucharze, ponieważ, grzyb ten jest szybki w przygotowaniu i nie potrzebuje długiej obróbki cieplnej. Potrzebny będzie tylko atlas grzybów jadalnych lub zaufanie do sprzedającego a potem wszystko jest już proste.

Dobieranie jednak odpowiednich dodatków może nie być zbyt łatwe. Ponieważ, grzyby z natury są ciężko strawne musimy uważać, aby nie zafundować sobie żołądkowych nieprzyjemności.

Najlepszymi dodatkami ułatwiającymi trawienie są przyprawy takie jak rozmaryn, tymianek, majeranek, cząber czy jałowiec, dzięki nim każdy będzie mógł się delektować niesamowitym smakiem i aromatem pieczarek.

W tym dziale znajdziecie inspirujące przepisy z pieczarkami. Wspaniała kolekcja utworzona z receptur naszych użytkowników. Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 1830 przepisów w kategorii Pieczarki

Zrolowany cycek

Zrolowany cycek

rozanka rozanka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Sycąca mieszanka

Sycąca mieszanka

leniwiec leniwiec

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Brokułowe cherry

Brokułowe cherry

alison alison

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotleciki drobiowe

Kotleciki drobiowe

s-belata s-belata
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: