Sposób przygotowania:
pstrąg z sosem z mango
Pstrągi opłukać i osuszyć.Do mąki dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać razem, obtoczyc w niej ryby.Cebulę i mango obrać i pokroić na małe kawałki.Czosnek obrać i przecisnąc przez praskę.Zmiksować dokładnie cebulę, mango, czosnek, estragon,pomidory wraz z zalewą, imbir, cukier i bulion.Na dużej patelni rozpuścić masło,smażyć ryby z każdej ze stron ok( 5 minut z każdej strony).Usmażone ryby odstawić w ciepłe miejsce,na tą samą patelnię przełożyć zmiksowany sos, doprowadzić do wrzenia i podgrzewać ok 3 minut na wolnym ogniu.Do sosu włożyc pstragi, przykryć patelnię i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok kwadrans.Dymkę oczyścić i posiekać.Ryby podawać polane sosem, posypane dymką i kolendrą.