VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pulpeciki z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo tani, banalnie prosty, smaczny i szybki obiad. Rodzinie bardzo smakowały z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej i marchewki.

Pulpeciki z bazylią Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pulpeciki z bazylią

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z bazylią
Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ugotować razem z ryżem. Odcedzić. Grzyby oczyścić, pokroić i usmażyć z pokrojoną w kosteczkę cebulką. Mięso mielone dokładnie wyrobić z marchewką, ryżem, usmażonymi grzybami, jajkiem i bułką tartą. Przyprawić do smaku solą i czarnym pieprzem. Uformować kulki na kształt pulpecików i usmażyć na patelni. W miseczce rozmieszać wodę, koncentrat pomidorowy, bazylię, czerwoną ostrą paprykę, odrobinę soli i pieprzu, śmietanę oraz mąkę. Zalać pulpeciki i jeszcze chwilkę podsmażyć. Udekorować posiekana natką pietruszki.
Pulpeciki z bazylią
Etap 1 Mięso mielone formujemy na kształt kuleczek