katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pulpety w cebulowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne z pieczywem i nie tylko.

Pulpety w cebulowym sosie

Składniki:

Pulpety w cebulowym sosie

 

  • Na pulpety

 

 

  • Na sos

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w cebulowym sosie
Do mięsa dodajemy kaszę mannę, drobno pokrojoną cebulę, wodę i wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku. Zarabiamy masę. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojone pieczarki, przesmażamy. Dodać też cebulę i startą na tarce marchew. Dodajemy obranego i pokrojonego pomidora oraz starte jabłko. Wszystko mieszamy , oprószamy solą i chwilę smażymy. Dodajemy podsmażone pulpety, ziele angielskie, podlewamy niewielką ilością wody. Dusimy ok. 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, jeśli trzeba uzupełniamy wodą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.