Sposób przygotowania:
Pyzy z boczkiem
Boczek umyć i ugotować z przyprawami. gdy przestygnie zmielić na grubym sicie. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć i dodać do boczku. W razie potrzeby doprawić do smaku, dodać jajko i wymieszać. Uformować kulki. Z tej porcji powinno wyjść 20 kulek.
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, sól, i obie mąki i wyrobić wszystko na gładkie ciasto. Podzielić na 20 porcji. U formować kulki, lekko spłaszczyć, nałożyć farsz i dokładnie zlepić formując kule. Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i gotować od wypłynięcia na nie za dużym ogniu około 5-8 minut.
Podawać z podsmażoną z cebulą wędzoną słoninką.
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, sól, i obie mąki i wyrobić wszystko na gładkie ciasto. Podzielić na 20 porcji. U formować kulki, lekko spłaszczyć, nałożyć farsz i dokładnie zlepić formując kule. Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i gotować od wypłynięcia na nie za dużym ogniu około 5-8 minut.
Podawać z podsmażoną z cebulą wędzoną słoninką.
kinga
luna
msewka
asia77
Jojo